Πριν λίγες μέρες πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας Foodprint στο Glass House, στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του Thessaloniki Design Week, με θέμα τις ποικίλες εκφάνσεις του design που υπηρετούν τη γαστρονομία.
Η έκθεση σε συνδυασμό με παράλληλες δράσεις (εργαστήρια φωτογραφίας, εκπαιδευτικά προγράμματα, προβολές ντοκιμαντέρ, εκδηλώσεις μαγειρικής και γαστρονομικούς περιπάτους) αναδεικνύει τη Μεσογειακή Διατροφή, τη σημασία της για τη ζωή μας σήμερα και φυσικά τους δεσμούς των χωρών που συνεργάστηκαν για την εγγραφή της στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO το 2013, δηλαδή της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, του Μαρόκου, της Κύπρου και της Κροατίας.
Στη συνέχεια, η έκθεση θα φιλοξενηθεί στη Γκαλερί του Ινστιτούτου Goethe Θεσσαλονίκης από τις 15 έως τις 30 Ιουνίου 2023.
To Hμερολόγιο της Έκθεσης και των Παράλληλων Δράσεων, καθώς και τις λεπτομέρειες για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να βρείτε εδώ: Foodprint Project – Thessaloniki
Η ιστοσελίδα του Foodprint Project: https://foodprint-project.com/el/
Το Fοοdprint διοργανώνεται από την Anemon σε συνεργασία με το Thessaloniki Design Week, το Ινστιτούτο Goethe και το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Αποτελεί μια συνδιοργάνωση με τα Μουσεία της Brescia της Ιταλίας, το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου, το Μουσείο Διατροφής Κύπρου και το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, τη Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), υπό την αιγίδα της Eλληνικής Eθνικής Eπιτροπής για την Unesco και τη στήριξη του προγράμματος Creative Europe της ΕE.