Επιστημονική Ημερίδα «Εκπαίδευση και Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά» | Aθήνα, 29 Μαΐου 2019

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Διεύθυνσης Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με την εκπαιδευτική κοινότητα με σκοπό την υλοποίηση  εκπαιδευτικών δράσεων για την άυλη πολιτιστική κληρονομιά, την Τετάρτη 29 Μαΐου 2019 πραγματοποιήθηκε στο Ράλλειο Γυμνάσιο Θηλέων Πειραιά επιστημονική ημερίδα με τίτλο «Εκπαίδευση και Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά». Η ημερίδα, η οποία συνδιοργανώθηκε από το 4ο ΠΕΚΕΣ και 6ο ΠΕΚΕΣ (Περιφερειακά Κέντρα Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού), απευθυνόταν σε Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης νότιας Αθήνας και Πειραιά.

Στόχος της η ενημέρωση των Συντονιστών για τα εκπαιδευτικά προγράμματα της ΔΙΝΕΠΟΚ:
«Άυλη Πολιτική Κληρονομιά και Εθνογραφικός Κινηματογράφος» (σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας- Εthnofest)
-«Το αγροτικό τοπίο ως πολιτιστική κληρονομιά» (πιλοτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα)
καθώς και η συζήτηση προτάσεων συνεργασίας με τα σχολεία των περιοχών αρμοδιότητάς τους για το επόμενο σχολικό έτος 2019-2020.

Εισηγήσεις έκαναν η Διευθύντρια Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς Σταυρούλα – Βίλλυ Φωτοπούλου, η αρχαιολόγος της Διεύθυνσης Έλενα Μπαζίνη και ο Σίλας Μιχάλακας, οπτικός ανθρωπολόγος – Υπεύθυνος Ανάπτυξης και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου – Ethnofest της Αθήνας. Εκ μέρους του Ραλλείου Γυμνασίου Θηλέων Πειραιά οι φιλόλογοι Αντιόπη Αργυρίου και Κατερίνα Αραθύμου μίλησαν για τη συνεργασία τους με τη ΔΙΝΕΠΟΚ στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων που υλοποιεί από το 2016 και παρουσίασαν τα αποτελέσματα της πρώτης πιλοτικής εφαρμογής του εκπαιδευτικού προγράμματος της Διεύθυνσης “Tο αγροτικό τοπίο ως πολιτιστική κληρονομιά”.

Ευχαριστούμε θερμά τόσο το 4ο και 6ο ΠΕΚΕΣ όσο και τη Διεύθυνση και τους εκπαιδευτικούς του Ραλλείου Γυμνασίου Θηλέων Πειραιά για τη συνεργασία.

Πρόγραμμα εκδήλωσης