Ημερίδα με θέμα: «Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά & Καρπάθικο Γλέντι» | Κάρπαθος, 20-10-2018

Ο Δήμος Καρπάθου, το Επαρχείο Καρπάθου και η Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού συνδιοργανώνουν ημερίδα με θέμα: «Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά & Καρπάθικο Γλέντι», στο πλαίσιο της υποψηφιότητας ένταξης του Καρπάθικου Γλεντιού στο Ελληνικό Εθνικό Ευρετήριο ως στοιχείου άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς. Θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018, και ώρα 17:30 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καρπάθου στα Πηγάδια. 

Σκοπός της ημερίδας είναι η επίσημη ενημέρωση των Καρπαθίων από τους θεσμικούς συλλογικούς καρπαθιακούς φορείς σχετικά με την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά και το Καρπάθικο Γλέντι.

Πρόγραμμα :

  • «Η Σύμβαση για τη Διαφύλαξη της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και η εφαρμογή της στην Ελλάδα», Γιάννης Ν. Δρίνης, Προϊστάμενος Τμήματος Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Διαπολιτισμικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
  • «Το Καρπάθικο Γλέντι ως εθνομουσικολογική περίπτωση έρευνας», Παρασκευή Γ. Κανελλάτου, Καλλιτεχνική διευθύντρια Ερευνητικού Κέντρου Ελληνικού Τραγουδήματος
  • «Το Καρπάθικο Γλέντι ως στοιχείο άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς: παρουσίαση του φακέλου», Βασιλική Χρυσανθοπούλου, Καθηγήτρια Κοινωνικής Λαογραφίας στο Τμήμα Φιλολογίας του Ε.Κ.Π.Α., Ελληνικού Πολιτισμού στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και Διευθύντρια του Λαογραφικού Μουσείου και Αρχείου του Τμήματος Φιλολογίας. 

Μετά τις εισηγήσεις των ομιλητών θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.