Την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί ένα ξεχωριστό διήμερο για την αγροδιατροφική και τη νησιωτική αυθεντικότητα.
H Σύρος φιλοξενεί για πρώτη φορά τη Γενική Συνέλευση και το Ετήσιο Forum του Δικτύου Νησιωτικών Επιμελητηρίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Insuleur και μάλιστα το γεγονός αυτό συνδυάζεται με το Συμπόσιο του Δικτύου Aegean Cuisine Cyclades 2025 την επόμενη μέρα. Πρόκειται για ένα διήμερο διαλόγου και ζύμωσης για το παρόν και το μέλλον των νησιωτικών περιοχών της Ε.Ε. και τη βιώσιμη ανάπτυξη με έμφαση στον πρωτογενή τομέα.
Το Συμπόσιο του Δικτύου Aegean Cuisine θα πραγματοποιηθεί στο εμβληματικό Θέατρο «Απόλλων» του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και φιλοδοξεί να φέρει παραγωγούς, επαγγελματίες, παραγωγικούς φορείς, συγγραφείς και δημοσιογράφους στο στρογγυλό τραπέζι της γαστρονομίας των Κυκλάδων, με ιδιαίτερη έμφαση και στην υποψηφιότητα της Παραδοσιακής Τυροκομίας των Κυκλάδων προς εγγραφή στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.
To πρόγραμμα του διημέρου είναι διαθέσιμο
εδώ.