10ο Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου – Ethnofest | Eκπαιδευτικά προγράμματα για σχολικές ομάδες

Η Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠΠΟΑ έχει αναπτύξει σταθερή συνεργασία με το Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας (Ethnofest), έναν αναγνωρισμένο πλέον ετήσιο θεσμό ο οποίος τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και δίνει τη δυνατότητα στο ευρύτερο κοινό να γνωρίσει την εγχώρια αλλά και τη διεθνή παραγωγή του εθνογραφικού κινηματογράφου.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, το οποίο φιλοξενείται στον κινηματογράφο «Άστορ» (στοά Κοραή, Αθήνα), η Διεύθυνση σε συνεργασία με το Ethnofest πραγματοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα, τα οποία περιλαμβάνουν ειδικές προβολές για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης επιλεγμένων εθνογραφικών ταινιών που αναφέρονται σε διαφορετικές εκφάνσεις της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς (π.χ. παραδοσιακές τέχνες και τεχνογνωσία, λαϊκά δρώμενα, μουσική, χορός κλπ.). Ενδεικτικά αναφέρουμε τις ταινίες «Τηνιακή Μαρμαροτεχνία», «Μωμοέρια», «Ρεμπέτικο», «Ο Τρανός χορός στη Βλάστη Κοζάνης» κ.ά.

Τη φετινή χρονιά το 10ο Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου – Ethnofest πρόκειται να πραγματοποιηθεί από 28 Νοεμβρίου έως 4 Δεκεμβρίου 2019.

Οι προβολές για σχολικές ομάδες είναι δωρεάν και θα πραγματοποιηθούν πρωινές ώρες στις 29/11 και 2, 3 & 4/12/2019 κατόπιν συνεννόησης.

Για τις προγραμματισμένες προβολές απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 210 5219067, πληροφορίες: Έλενα Μπαζίνη.