Διεθνές Συνέδριο “Skalkottas today” | Αθήνα, 29 Νοεμβρίου – 1 Δεκεμβρίου 2019

Ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής – Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη», το Μέγαρο Μουσικής, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, η Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, το Ίδρυμα Αιμιλίου Χουρμουζίου-Μαρίκας Παπαϊωάννου και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου συνδιοργανώνουν το Διεθνές Μουσικολογικό Συνέδριο με τίτλο «Skalkottas today», 29 Νοεμβρίου – 1 Δεκεμβρίου 2019.

Το συνέδριο αυτό αποτελεί την κορύφωση των δραστηριοτήτων στον πλαίσιο του «Έτους Σκαλκώτα» που έχουν ως αφορμή την επέτειο των 70 χρόνων από τον θάνατο του συνθέτη.

Περισσότεροι από 45 Έλληνες και ξένοι επιστήμονες θα θίξουν ζητήματα που αφορούν το αρχείο του, την περίοδο της παραμονής του στην Ελλάδα και στο Βερολίνο, τη σύνδεσή του με άλλους Έλληνες και ξένους συνθέτες της ίδιας εποχής, καθώς και την μουσικολογική ανάλυση των έργων του.

Αυτό το διεθνές επιστημονικό γεγονός θα δώσει την ευκαιρία σε ερευνητές του έργου του να παρουσιάσουν νέα στοιχεία που αποκαλύπτουν το μέγεθος της ιδιοφυΐας του.

Το συνέδριο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Διεθνούς Μουσικολογικής Εταιρείας, της Ελληνικής Μουσικολογικής Εταιρίας και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και θα λάβει χώρα στις αίθουσες της Μουσικής Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, με τη συμπλήρωση ηλεκτρονικής φόρμας εγγραφής.
Περισσότερες πληροφορίες https://mmb.org.gr/el/skalkottas-today

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου είναι διαθέσιμο εδώ.

 

Έκθεση ” Ανακαλύπτοντας τον Σκαλκώτα…” | Αθήνα, 26/11/2019 – 31/1/2020

Στις 26 Νοεμβρίου 2019, στις 19.00, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο: “Ανακαλύπτοντας τον Σκαλκώτα…” με υλικό από το Αρχείο Νίκου Σκαλκώτα/ Ίδρυμα Χουρμουζίου – Παπαϊωάννου που φυλάσσεται στη Μουσική Βιβλιοθήκη “Λίλιαν Βουδούρη”.  Η έκθεση, η οποία εντάσσεται στις δράσεις του “Έτους Σκαλκώτα”, θα φιλοξενηθεί στον εκθεσιακό χώρο του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής – Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη», Φουαγιέ ισογείου Αίθουσας Χ. Λαμπράκη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και θα διαρκέσει μέχρι τις 31/1/2020.