Μπουλούκι – Περιοδεύον Εργαστήριο για τις παραδοσιακές τεχνικές δόμησης | Βραβεία Europa Nostra 2024

Με μεγάλη χαρά μοιραζόμαστε μαζί σας τη σημαντική διάκριση της ομάδας «Μπουλούκι» – Περιοδεύον Εργαστήριο για τις Παραδοσιακές Τεχνικές Δόμησης, στα κορυφαία βραβεία της Ευρώπης στον τομέα της πολιτιστικής κληρονομιάς, στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Πολιτιστικής Κληρονομιάς / Βραβεία Europa Nostra 2024.

Το Μπουλούκι βρίσκεται ανάμεσα στους νικητές των φετινών βραβείων, στην κατηγορία “Εκπαίδευση, Κατάρτιση & Δεξιότητες”.
 
Πρόκειται για μια πολύ σημαντική διάκριση, και είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι καθώς είναι η πρώτη φορά που απονέμεται Βραβείο Europa Nostra σε ελληνικό φορέα για το έργο του στη συγκεκριμένη κατηγορία. Αυτή η σημαντική διάκριση έρχεται ως επιστέγασμα μιας μακράς και συλλογικής προσπάθειας, εκ μέρους της ομάδας “Μπουλούκι”, αλλά και πολλών ατόμων και φορέων που συμμετείχαν στις δράσεις της.
 
Η τελετή βράβευσης θα είναι το επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής για την Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Κληρονομιά 2024, και θα λάβει χώρα στις 6-8 Οκτωβρίου 2024 στο Βουκουρέστι.
 
*Το Μπουλούκι είναι μια συλλογικότητα που αποτελείται από αρχιτέκτονες, μηχανικούς και μελετητές της πολιτιστικής κληρονομιάς και συνδυάζει την πρακτική εκπαίδευση στις παραδοσιακές οικοδομικές τέχνες με πραγματικά έργα, με στόχο την ενσωμάτωση της παραδοσιακής γνώσης στη σύγχρονη δόμηση. 

 

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ: Δελτίο_Τύπου