20 Χρόνια Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά | Αθήνα, 24-26 Νοεμβρίου 2023

Αγαπητές φίλες και φίλοι,
 
Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε το πρόγραμμα του εορταστικού τριημέρου που διοργανώνει η Διεύθυνση Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού, με αφορμή τα είκοσι χρόνια από την υιοθέτηση της Σύμβασης για τη Διαφύλαξη της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (UNESCO 2003).
 
Παρασκευή 24 Νοεμβρίου
Σας προσκαλούμε στον Κινηματογράφο Ανδόρα (Σεβαστουπόλεως 117), στις 20:00, για να παρακολουθήσουμε ντοκιμαντέρ για το Συριανό Λουκούμι και το Κουλουριώτικο Χασάπικο. Στη συνέχεια θα έχουμε την ευκαιρία να πιούμε ένα ποτήρι κρασί στο φουαγιέ του κινηματογράφου.
 
 

Σάββατο 25 & Κυριακή 26 Νοεμβρίου
Σας προσκαλούμε στην 1η Συνάντηση του Δικτύου Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, η οποία θα πραγματοποιηθεί στον φιλόξενο χώρο του Σεράφειου του Δήμου Αθηναίων. 
 
Το πρόγραμμα του διημέρου, έχει διαμορφωθεί σε τρεις ενότητες: 
1. Δράσεις ανάδειξης 
2. Σχέδια διαφύλαξης
3. Κινητοποίηση Κοινοτήτων
 
 
Κάθε ενότητα είναι διαρθρωμένη σε συνεδρίες, προκειμένου να υπάρχει χρόνος για συζήτηση, την οποία θα συντονίζει ένα μέλος της Εθνικής Επιστημονικής Επιτροπής για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά και ένας εκπρόσωπος της ΔΙΝΕΠΟΚ.  
 
Το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο σε μορφή pdf: εδώ
 
Στόχος της Συνάντησης είναι η γνωριμία με την αξιόλογη δουλειά κοινοτήτων φορέων άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, η ανταλλαγή ιδεών και γιατί όχι η θεμελίωση βάσεων για νέες συνεργασίες!
 
Σας περιμένουμε όλους και όλες!
 
 
Πρόσβαση:
Το Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων βρίσκεται επί της λεωφόρου Πειραιώς στη συμβολή της με την Πέτρου Ράλλη (με κατεύθυνση προς Πειραιά, είναι η επόμενη γωνία από το νέο κτίριο του Μουσείου Μπενάκη) και διαθέτει υπαίθριο χώρο δωρεάν στάθμευσης αυτοκινήτων και μηχανών.
 
Εξυπηρετείται από τα εξής Μέσα Μαζικής Μεταφοράς:
 
Μέσα σταθερής τροχιάς: 
Μετρό: Γραμμή 3: Στάση Κεραμεικός. 
ΗΣΑΠ: Γραμμή 1: Στάση Πετράλωνα. 
Τόσο από τη Στάση Κεραμεικός όσο και από τη Στάση Πετράλωνα απαιτείται περπάτημα περίπου 10 λεπτών.
 
Λεωφορεία: 049, 815 ,914 (διέλευση από πλατεία Ομονοίας) Στάση Κολυμβητήριο.