Μεγάλη Γιορτή Πολυφωνικού Τραγουδιού 2021 | Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021

Mε χαρά σας ανακοινώνουμε ότι το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021 θα πραγματοποιηθεί η Μεγάλη Γιορτή Πολυφωνικού Τραγουδιού 2021, με τη συμμετοχή δεκαέξι πολυφωνικών ομίλων από όλες τις γενιές τoυ πολυφωνικού τραγουδιού!

Η εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Πέτρας του Δήμου Πετρούπολης, στις 20.00 μ.μ., διοργανώνεται από την «Άπειρος» – Πολυφωνικό Καραβάνι (Facebook: https://www.facebook.com/polyphoniccaravan/), με τη στήριξη της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας. Χάρη στην εθελοντική συμμετοχή των πολυφωνικών ομίλων, την ίδια συμμετοχή και προσφορά των μελών του Πολυφωνικού Καραβανιού και τη χορηγία της “EΡΓΟΡΟΗΣ”, η είσοδος θα είναι δωρεάν*.

Η φετινή Γιορτή πραγματοποιείται στον απόηχο της εξαιρετικά σημαντικής εγγραφής του Πολυφωνικού Καραβανιού στον διεθνή κατάλογο Καλών Πρακτικών Διαφύλαξης Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO το 2020, αποτελώντας μάλιστα την πρώτη εγγραφή της Ελλάδας στον συγκεκριμένο κατάλογο! Mπορείτε να δείτε λεπτομέρειες του φακέλου που κατατέθηκε στην UNESCO εδώ.

Οι πολυφωνικοί όμιλοι και τα σχήματα που θα παρουσιάσουν τραγούδια από όλες τις περιοχές της ηπειρώτικης πολυφωνίας αλλά και με πολυφωνίες της Αλβανίας και της ελληνόφωνης Kάτω Ιταλίας είναι: 

«Κυράδες της Άνω Δερόπολης», «Άνω Πωγώνι», «Χαονία», «Πολυφωνικό της Ηπείρου» (Β. Κώτσου), Λαογραφικού Συλλόγου Βορειοηπειρωτών «Χάονες», Πολιτιστικής Ένωσης Βουθρωτού, «Δελβινιώτικα», «Ισοκράτισσες», Κοσοβίτσα, «Πεντάτονο», «Πολύφωνο», Εργαστήρι Πολυφωνίας ΠΣΕ, σχήματα Συνδέσμου Ηπειρωτών Ζωγράφου, Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, «LΟΤ KURBETI» (Αλβανία), «Ιώ» (Βώλακας, Κάτω Ιταλία).

Μαζί τους, η εξαίρετη ηπειρώτικη κομπανία του Τάσου Μαγκλάρα σε πολυφωνικά τραγούδια με οργανική συνοδεία και ηπειρώτικους σκοπούς και τραγούδια.

 

*Η είσοδος θα γίνει με την προμήθεια δωρεάν δελτίων εισόδου στην είσοδο του θεάτρου. Η Γιορτή θα ξεκινήσει στις 20.00 μ.μ και θα τελειώσει ενώ κυκλοφορούν ακόμη μέσα μαζικής μεταφοράς, διευκολύνοντας την επιστροφή των συμμετεχόντων.

 

Δείτε το σχετικό δελτίο τύπου εδώ.