Αρχείο κατηγορίας Χωρίς κατηγορία

Μουσική Συνάντηση Λαϊκών Πνευστών Αιγαίου, Iκαρία, 9, 10 & 11 Σεπτεμβρίου 2016

Από τις  9 έως τις 11 Σεπτεμβρίου 2016 θα πραγματοποιηθεί στην Ικαρία η Μουσική Συνάντηση Λαϊκών Πνευστών Αιγαίου. Συνέχεια

Απλοποιημένο Δελτίο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς

 

Η προσπάθεια αποτύπωσης ενός στοιχείου άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς δεν είναι πάντοτε απλή υπόθεση. Βασικό εργαλείο για την αποτύπωση αλλά και την κατανόηση ενός στοιχείου άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς είναι το «δελτίο καταγραφής».

Η Διεύθυνσή μας σε μια προσπάθεια να καταστήσει το δελτίο πιο εύληπτο και κατ’ επέκταση πιο χρηστικό προχώρησε στην ανανέωση του.

Το ανανεωμένο δελτίο θα βρείτε εδώ: 21_7_neo_deltio_APK

Τα Ιερά Δάση των Χωριών του Ζαγορίου και της Κόνιτσας- Εκπαιδευτικό υλικό

   4 Ιουλίου 2016

Στο πλαίσιο της συστηματικής και ανά τακτά χρονικά διαστήματα επικαιροποίησης του Εθνικού Ευρετηρίου Άυλης Πολιτισμικής Κληρονομιάς της Ελλάδας, παρατίθεται (βλ. τις υπερσυνδέσεις που ακολουθούν) φάκελος εκπαιδευτικού υλικού Συνέχεια

Eκδήλωση Ενημέρωσης για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά – Πέμπτη 30.6.2016, 7.00 μ.μ., Παλλήνη

Η Διεύθυνση Νεώτερου Πολιτιστικού Αποθέματος και Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠΠΟΑ και η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονοµίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής Συνέχεια

Εκδηλώσεις Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά,  Κομοτηνή 14 & 15 Ιουνίου 2016

Η Διεύθυνση Νεώτερου Πολιτιστικού Αποθέματος & Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς  Συνέχεια

Ημερίδα ευαισθητοποίησης για την ΑΠΚ στη Νεμέα, 2 Νοεμβρίου 2015

Η Διεύθυνση Νεώτερου Πολιτιστικού Αποθέματος & Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Δήμο Νεμέας, διοργανώνει ημερίδα ευαισθητοποίησης για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά, τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015 στη Νεμέα (17.00 μ.μ., στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου).

Η ημερίδα απευθύνεται:

•στους πολιτιστικούς φορείς της ευρύτερης περιοχής της Νεμέας (πολιτιστικούς συλλόγους, πνευματικά κέντρα, τοπικά μουσεία κ.ά.)

•στους συνδέσμους αποδήμων Νεμεατών της Αθήνας ή και άλλων περιοχών

•στους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

•σε πρόσωπα που έχουν επιδείξει ενδιαφέρον για τη μελέτη της τοπικής πολιτιστικής παράδοσης (ερευνητές, συλλογείς λαογραφικού υλικού κ.ά.)

• σε φορείς που ασχολούνται με τον εναλλακτικό/πολιτιστικό τουρισμό

• στους εκπροσώπους των αμπελοκαλλιεργητών (συνεταιρισμούς κ.ά.) και κυρίως στους ίδιους τους αμπελοκαλλιεργητές και οινοποιούς

• σε όποιον πολίτη ενδιαφέρεται, καθώς είναι ανοικτή σε όλους

Μεταξύ άλλων, θα παρουσιαστούν η Σύμβαση για την Προστασία της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO (2003) και η εφαρμογή της στη χώρα μας, ενώ θα εξεταστούν οι δυνατότητες που παρέχει για την ανάδειξη/διαφύλαξη της αγροδιατροφικής και ιδιαίτερα της αμπελοοινικής παράδοσης της περιοχής της Νεμέας ως Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς.