«The Heritage Management Organization» 4o Συνέδριο με τίτλο: «Monuments in Ruins – Ruins as Monuments. Evaluation, Protection, Εnhancement & Management» (22-24/09/2017)

Το τριήμερο 22-24 Σεπτέμβρη 2017 στους χώρους του Παλιού Ελαιουργείου στην Ελευσίνα θα πραγματοποιηθεί το 4ο Συνέδριο του «The Heritage Management Organization» με τίτλο “Monuments in Ruins – Ruins as Monuments. Evaluation, Protection, Εnhancement & Management”.  Διοργανώνεται από τον Οργανισμό HMO (Heritage Management Organization) σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο του KENT, τον Οργανισμό Ελευσίνα 2021-Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, το Φεστιβάλ ΑΙΣΧΥΛΕΙΑ και το Δήμο Ελευσίνας.

Η Διευθύντρια Νεώτερου Πολιτιστικού Αποθέματος και Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Βίλλυ Φωτοπούλου, θα εκπροσωπήσει τη Διεύθυνση με την ομιλία της «A Reversal of Priorities in Heritage Perception and Appreciation: Authenticity and Change in the Concept of Intangible Cultural Heritage». Επίσης, η αρχιτέκτων-μουσειολόγος Μαρία Τασιοπούλου, η οποία συνεργάζεται με τη Διεύθυνση στο πλαίσιο της μουσειολογικής μελέτης για το Λαογραφικό Μουσείο που πρόκειται να δημιουργηθεί στη Δημητσάνα (αρχοντικό Αντωνόπουλου), θα μιλήσει για το σκεπτικό διαμόρφωσης του νέου μουσείου.

Μεταξύ των παράλληλων εκδηλώσεων που θα πλαισιώσουν το Συνέδριο περιλαμβάνεται και  η έκθεση “HerMa Market” (Παλιό Ελαιουργείο, 23-24/9/2017), η οποία τελεί υπό την αιγίδα του φορέα «Ελευσίς, Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021» και του Φεστιβάλ «Αισχύλεια». Στην έκθεση πρόκειται να παρουσιαστεί το έργο της Διεύθυνσης Νεώτερου Πολιτιστικού Αποθέματος και Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και οι προγραμματιζόμενες δράσεις της για το άμεσο μέλλον.

To Πρόγραμμα του Συνεδρίου είναι διαθέσιμο εδώ.