Σύσκεψη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με θέμα την ανάδειξη της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της περιοχής της Τσακωνιάς, 4/11/2014

Την Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014 η κ. Σταυρούλα Φωτοπούλου, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Νεότερου Πολιτιστικού Αποθέματος και Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, και ο κ. Γιάννης Ν. Δρίνης, Προϊστάμενος του Α΄ τμ. Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς & Διαπολιτισμικών Θεμάτων παρευρέθηκαν σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης με θέμα την ανάδειξη της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της περιοχής της Τσακωνιάς.

tripoli_3

tripoli_1

Κατά τη σύσκεψη έγινε αδρομερής παρουσίαση της Σύμβασης για την Προστασία της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, καθώς και των πολιτικών που έχουν αναπτυχθεί εκ μέρους του Υπουργείου Πολιτισμού και ιδιαίτερα της αρμόδιας Διεύθυνσης προκειμένου να εφαρμοστεί η εν λόγω Σύμβαση στη χώρα μας. Επίσης, συζητήθηκε με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας ο εμπλουτισμός του Εθνικού Καταλόγου Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς με εκφάνσεις της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Τσακωνιάς.

Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο Δρ Maxim Kisilier καθηγητής Γλωσσολογίας του Παν/μίου Αγίας Πετρούπολης, ο οποίος εξέθεσε την πολυσχιδή δράση της ερευνητικής του ομάδας όσον αφορά τη μελέτη των τσακωνικών διαλέκτων και του λαογραφικού πλούτου της περιοχής.

tripoli_21

tripoli_4

Τέλος, αποφασίστηκε τον ερχόμενο Ιανουάριο 2015 να πραγματοποιηθεί στο Λεωνίδιο ημερίδα με τη συμμετοχή τοπικών φορέων και κυρίως πολιτών προκειμένου να παρουσιαστεί στο ευρύ κοινό η σύμβαση και να ληφθούν από κοινού αποφάσεις για την ανάδειξη της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Τσακωνιάς.