Παρουσίαση του συλλογικού τόμου: Ο λαϊκός πολιτισμός και η ναυτική παράδοση του Αιγαίου (Βόλος 6.11.2017)

Τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017, στις 19.00, θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος -Παράρτημα Βόλου (2ας Νοεμβρίου & Ξενοφώντος, Στοά Καραπατή) η παρουσίαση του συλλογικού τόμου του Πανελλήνιου Συνεδρίου για τη Ναυτική Παράδοση της Ελλάδος με τίτλο «Ο λαϊκός πολιτισμός και η ναυτική παράδοση του Αιγαίου».

Η έκδοση έγινε από την Εκδοτική Δημητριάδος σε επιμέλεια της Μαρίας Γκασούκα, Αναπληρώτριας Καθηγήτριας του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής & Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού και του Αλέξανδρου Καπανιάρη, Διδάκτορα Ψηφιακής Λαογραφίας και Εκπαίδευσης.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
– η κ. Μαρία Γκασούκα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής & Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου,
– ο κ. Ευάγγελος Καραμανές, Διευθύνων του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών
– η κ. Αικατερίνη Πολυμέρου – Καμηλάκη, Δρ Λαογραφίας και τ. Διευθύντρια, επιστημονικός συνεργάτης Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών.

Την εκδήλωση συντονίζει ο Αλέξανδρος Γ. Καπανιάρης, Δρ Ψηφιακής Λαογραφίας, Επιμελητής της Έκδοσης, Οργανωτικός Γραμματέας Δ.Σ. «Μαγνήτων Κιβωτού» ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Προϊστάμενος του A΄Τμήματος Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς & Διαπολιτισμικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Νεότερου Πολιτιστικού Αποθέματος & Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Γιάννης Δρίνης. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με παρέμβαση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Δημητριάδος & Αλμυρού κ. Ιγνάτιου.
Παράλληλα στην είσοδο του αμφιθεάτρου θα λειτουργήσει έκθεση εικαστικών του Βασίλη Καποδίστρια με συνθέσεις από ξύλο και μέταλλο για τη ναυτιλία του Ανατολικού Πηλίου με τίτλο «Κίνησαν τα Καράβια τα Ζαγοριανά».

Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.