Εκδηλώσεις Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά, Σάμος 4-5/11/2016

Η Διεύθυνση Νεώτερου Πολιτιστικού Αποθέματος & Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, σε συνεργασία με το Πνευματικό Ίδρυμα Σάμου «Νικόλαος Δημητρίου», το Δήμο Σάμου, την Ένωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου (ΕΟΣΣ), τα Γενικά Αρχείου Κράτους Νομού Σάμου, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και την Κινηματογραφική Λέσχη Καρλοβασίου, πρόκειται να διοργανώσουν την Παρασκευή 4/11/2016και το Σάββατο 5/11/2016 εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά.

Την Παρασκευή 4/11, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου – Ethnofest, και την Κινηματογραφική Λέσχη Καρλοβασίου, θα γίνει προβολή επιλεγμένων εθνογραφικών φιλμ, που σχετίζονται με την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά στο Καρλόβασι (αίθουσα Ίριδα, οδός Πανεπιστημίου -απέναντι από το Γυμνάσιο).

(Πληροφορίες για το Ethnofest – Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου Αθήνας: http://www.ethnofest.gr/el/ )

Το Σάββατο 5/11 θα λάβει χώρα η κεντρική εκδήλωση του διημέρου στο Μουσείο Σαμιακού Οίνου στο Βαθύ. Μεταξύ άλλων, θα παρουσιαστούν η Σύμβαση για την Προστασία της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO (2003) και θα εξεταστούν οι δυνατότητες που παρέχει για την ανάδειξη των πολιτισμικών παραδόσεων, καθώς και για την αξιοποίησή τους προς όφελος της βιώσιμης ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών.

Οι εκδηλώσεις και των δύο ημερών απευθύνονται σε φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης της Σάμου (δήμους και κοινότητες, αναπτυξιακές εταιρείες κτλ.), σε εθνικοτοπικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, στα τοπικά λαογραφικά, ιστορικά κ.ά. μουσεία και αρχεία του νησιού, καθώς επίσης και σε όσους ασχολούνται με την αποτύπωση και μελέτη του λαϊκού πολιτισμού και των παραδόσεων της Σάμου, αλλά και σε οποιονδήποτε έχει σχετικό ενδιαφέρον.

Πρόγραμμα Προβολών Εθνογραφικών Φιλμ, Παρασκευή 4/11/2016: Provoles

Πρόγραμμα Ημερίδας, Σάββατο 5/11/2016 : Programma

Δελτίο Συμμετοχής: Deltio

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

  • Διεύθυνση Νεώτερου Πολιτιστικού Αποθέματος & Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς ΥΠΠΟΑ, Μαρία Σερέτη, Τηλ.: 210 32 40 645, 210 32 43 058, e-mail: msereti@culture.gr
  • Πνευματικό Ίδρυμα Σάμου «Νικόλαος Δημητρίου» : Τηλ. 22730 62286