Διαφύλαξη της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς & Εκπαίδευση: Η αξιοποίηση του εθνογραφικού ντοκιμαντέρ (Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς- Αθήνα 18/02/2017

Η Διεύθυνση Νεώτερου Πολιτιστικού Αποθέματος και Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠΠΟΑ σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Εθνογραφικού Κινηματογράφου της Αθήνας (Ethnofest) και τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄, Γ΄ Αθήνας και Ανατολικής Αττικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄, Γ΄, Ανατολικής Αττικής και Δυτικής Αττικής,  διοργανώνουν σεμινάριο σχετικά με την αξιοποίηση του εθνογραφικού ντοκιμαντέρ ως μέσου ανάδειξης της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς στην εκπαίδευση .

Πρόγραμμα 18ης Φεβρουαρίου 2017

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, κατά τις ώρες 9:15 – 15:30 στο 70ό Δημοτικό Σχολείο Αθηνών (Καλλισπέρη 1, στην περιοχή του Μουσείου Ακροπόλεως).

Στόχος του είναι η ανάδειξη των κατάλληλων παιδαγωγικών εργαλείων με τη βοήθεια των οποίων οι εκπαιδευτικοί μπορούν να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν δράσεις για την ανάδειξη της

 σημασίας της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, με ιδιαίτερη έμφαση στην αξιοποίηση του εθνογραφικού ντοκιμαντέρ στην εκπαίδευση. Το σεμινάριο βασίζεται στην ενεργό συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε εργαστήρια και την ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, με απώτερο στόχο την αξιοποίηση της εμπειρίας, προκειμένου να συνταχθεί μια ολοκληρωμένη πρόταση εκπαιδευτικού προγράμματος για την άυλη πολιτιστική κληρονομιά.

Το σεμινάριο απευθύνεται αποκλειστικά σε 120 εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε σχολεία των περιοχών αρμοδιότητας των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης που συμμετέχουν στη διοργάνωση.

Διευκρινίζεται ότι η συγκεκριμένη δράση προγραμματίζεται να επαναληφθεί το προσεχές διάστημα απευθυνόμενη πλέον στους εκπαιδευτικούς που υπάγονται στα Γραφεία Εκπαίδευσης του λεκανοπεδίου που δεν συμμετέχουν στο σεμινάριο της 18ης Φεβρουαρίου.

Παρουσίαση της Διευθύντριας Β. Φωτοπούλου για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά