Ημερίδα ευαισθητοποίησης για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά, Νεμέα 2/11/2015

Η Διεύθυνση Νεώτερου Πολιτιστικού Αποθέματος & Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Δήμο Νεμέας, διοργανώνει ημερίδα ευαισθητοποίησης για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά, τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015 στη Νεμέα (17.00 μ.μ., στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου).

Η ημερίδα απευθύνεται:

•στους πολιτιστικούς φορείς της ευρύτερης περιοχής της Νεμέας (πολιτιστικούς συλλόγους, πνευματικά κέντρα, τοπικά μουσεία κ.ά.)

•στους συνδέσμους αποδήμων Νεμεατών της Αθήνας ή και άλλων περιοχών

•στους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

•σε πρόσωπα που έχουν επιδείξει ενδιαφέρον για τη μελέτη της τοπικής πολιτιστικής παράδοσης (ερευνητές, συλλογείς λαογραφικού υλικού κ.ά.)

• σε φορείς που ασχολούνται με τον εναλλακτικό/πολιτιστικό τουρισμό

• στους εκπροσώπους των αμπελοκαλλιεργητών (συνεταιρισμούς κ.ά.) και κυρίως στους ίδιους τους αμπελοκαλλιεργητές και οινοποιούς

• σε όποιον πολίτη ενδιαφέρεται, καθώς είναι ανοικτή σε όλους

Μεταξύ άλλων, θα παρουσιαστούν η Σύμβαση για την Προστασία της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO (2003) και η εφαρμογή της στη χώρα μας, ενώ θα εξεταστούν οι δυνατότητες που παρέχει για την ανάδειξη/διαφύλαξη της αγροδιατροφικής και ιδιαίτερα της αμπελοοινικής παράδοσης της περιοχής της Νεμέας ως Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς.